Cuda z dyni w Parku Tysiąclecia. Warto Jest Pomagać zaprasza na warsztaty kulinarne

Jak smacznie, zdrowo i kolorowo gotować, ale też jak ciekawie spędzić czas w kuchni?
- Wszystkiego dowiecie się na warsztatach kulinarnych organizowanych przez Stowarzyszenie Warto Jest Pomagać – uśmiecha się Grzegorz Hryniewicz, prezes WJP.
W murach swojej siedziby stowarzyszenie regularnie organizuje różne warsztaty, szkolenia, wernisaże. Już w najbliższy czwartek 21 września, zaplanowano kolejne ze spotkań w ramach uwielbianego przez zielonogórzan cyklu „Smacznie, zdrowo, kolorowo”.
– Tym razem poznamy wariacje na temat dyni – tłumaczy Małgorzata Sadowska, szefowa Bistro w Poliklinice. – Wielkimi krokami zbliża się jesień, a dynia w tym czasie jest prawdziwym rarytasem, który można podać na różne sposoby. Ciekawskich zapraszam na warsztaty – dodaje.
To nie jest spotkanie adresowane tylko do osób, które potrafią gotować. Szefowa kuchni, Małgorzata Sadowska pokazuje jak przygotować coś z niczego, oraz zdradza różne tajemnice i ciekawostki, z których sam korzysta w kuchni. – Uczymy się innego spojrzenia na kuchnię, jest w tym sporo zabawy. Atmosfera jest cudowna – uśmiech się M. Sadowska.
Wszystkie spotkania, warsztaty, szkolenia są bezpłatne!
Aby mieć pewność, że uda nam się wziąć udział w wybranym wydarzeniu należy się skontaktować ze Stowarzyszeniem WJP. Na wszystkie wydarzenia obowiązują zapisy:
- tel. 575 515 558 (w godz. 12:00 do 18:00)
- e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Liczba miejsc jest ograniczona. Zajęcia, gry i wystawy odbywają się w siedzibie WJP w Parku Tysiąclecia przy ul. Wazów 3.