Warsztaty kulinarne z babcią i dziadkiem. Zaprasza filia ZOK
Dzień Babci wypada zawsze 21 stycznia, a Dzień Dziadka zaraz następnego dnia, 22 stycznia. W 2023 r. to odpowiednio sobota i niedziela.
Co ciekawe, oba święta obchodzone są w Polsce od stosunkowo niedawna. Wszystko zaczęło się od kampanii zachęcającej do składania życzeń babciom, przeprowadzonej przez popularny tygodnik „Kobieta i Życie” w 1964 r. Dziadkowie dostali swoje święto jeszcze później, w 1981 r.
Dzień Babci i Dziadka można świętować na wiele sposobów. Z ciekawą inicjatywą wyszła Filia Zielonogórskiego Ośrodka Kultury w Starym Kisielinie. W popularnym Pałacu odbędą się warsztaty kulinarne. Dziadkowie z wnukami będą wspólnie przygotowywać drożdżówki.
„Wiecie kto robi najlepsze drożdżówki? Oczywiście babcia i dziadek! Nasze wspólne gotowanie z dziadkami pozostanie już tradycją, dlatego i w tym roku nie może być inaczej. Zapraszamy na warsztat kulinarny, podczas, którego wspólnie zrobimy najlepsze drożdżówki, takie jak od babci!” – czytamy na facebookowym profilu organizatora.
Drużyny (dziadkowie i wnuki) zapraszamy do zapisów pod numerem telefonu 880 227 787. Piątkowe gotowanie rozpocznie się o 17:00. Liczba miejsc jest ograniczona.
wzg / zok